Navngivning ved dåb

Første henvendelse til kirkekontoret, dernæst til præsten for at aftale tid til dåbssamtale.

Ifølge navneloven skal børn have et navn,  som skal registreres,  inden der er gået seks måneder. Det kan ske på to måder: Enten i forbindelse med dåb eller ved navngivning.
Dåb kan i Kapernaumskirken foregå enten ved gudstjenesten om søndagen eller ved en dåbsgudstjeneste, som finder sted en aftalt lørdag.  Dåb aftales med kirkekontoret. I god tid før dåben kontakter man derefter den pågældende præst for at aftale tid til en samtale.
Om faddere gælder at:

• de skal være over konfirmationsalderen
  • der skal være mindst to og højst fem foruden forældrene
  • den, der bærer barnet ved dåben, anses for fadder
  • det er tilstrækkeligt, at der er to til stede. De øvrige kan således være indskrevne faddere in absentia
  • forældre kan indskrives som faddere, men i så fald skal der herudover være mindst to faddere til stede

Kirkekontoret tilsender en blanket, hvor forældrene skriver barnets navn og faddernes navne og adresser. Familiestyrelsens lister over godkendte fornavne kan ses her.
Ved dåben bliver barnet medlem af folkekirken.