Orgeltrilogi

Dato Søndag d. 1. marts 2020, kl. 15:00
Gratis adgang

ORGELTRILOGI  I  KAPERNAUMSKIRKEN

Søndag den 1. marts kl. 15 spiller professor Ulrik Spang-Hanssen, Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, den sidste koncert i Kapernaumskirkens orgeltrilogi, Frederikssundsvej 45, 2400 København NV.

Det virkelig professionelle hænder, der lægger sig på tangenterne i Kapernaumskirken på søndag den 1. marts kl. 15. Professor Ulrik Spang-Hanssen bød ind på en sygemelding, og sprang til i sidste sekund. En mere end værdig substitut, må man sige, og professoren byder ind med stærke kort til programmet i form af J.S. Bachs koncert i d-mol over Antonio Vivaldis selvsamme, en orgelbearbejdelse i verdensklasse. Virkelig hørbar musik, diverterende, spændende fra den sødmefyldte Largo til slut Allegroen, som bevæger sig i alt andet end teenager tempo. Af samme komponist, tre orgelbearbejdelser af advents salmen Kom, Hedningers Frelsermand. Det danske repertoire dækkes ind med J.P.E. Hartmannn’s Fantasi i A-dur, ligesom publikum begaves med Mendelssohns 4. orgelsonate i B-dur. Ingen smalle steder!

Ulrik Spang-Hanssen har indspillet mere end 60 CD’er og været solist med flere symfoniorkestre. Han slog for alvor sig navn fast som organist og fortolker af orgelmusik, med sin Gesamt Ausgabe af Dietrich Buxtehudes orgelmusik, i begyndelsen af 90’erne. Senere har han vakt opmærksomhed med sin udgave af Händels samlede orgelkoncerter. Ved siden af sin undervisnings- og administrationsmæssige forpligtelser som professor ved det Jyske Musikkonservatorium, er det typisk, at han sideløbende har holdt fast ved sin gamle identitet som jazzmusiker. I sidste forbindelse turnerer han stadig land og rige rundt med sin Hammond-Trio. Så det er en alsidig herre, der lægger vejen forbi Kapernaumskirken på søndag den 1. marts kl. 15

Kirken har just gennemgået en renovering, så der skulle være lidt til øjet, mens musikken spiller.