Tirsdagsmøde

Dato Tirsdag d. 14. januar 2020, kl. 11:00
Camilla Wiese

Efter en kort andagt, skal vi høre religionssociolog Morten Warmind fortælle og vi slutter af med at spise frokost sammen.

"I den store fortælling om Kristendommen kan man ofte høre at Kirken var forfulgt i Romerriget indtil 312, hvor kejser Konstantin blev kristen og i løbet af sin regeringstid gjorde hele riget kristent.

Mit foredrag vil handle om hvad kristendommen var omkring 300 og hvad Konstantin rent faktisk gjorde i den lange periode hvor han var Romerrigets leder (fra 306 én af fire, fra 312 én af tre, fra 314 én af to og endelig i 325 helt alene indtil 337).

Vi ser på kejserens love og breve, Kirkens fædres skrifter, samt på de kristnes billeder i katakomber og religiøse bygninger." - Morten Warmind.