Koncert med Blue Rain Orchestra og Pernille Wolder

Dato Søndag d. 17. november 2019, kl. 15:00

Kapernaumskirken byder velkommen til swingende koncert med Big Bandet ”Blue Rain Orchestra” og sangerinden Pernille Wolder.

Jazzmusikken har gennem tiderne haft mange funktioner lige fra dansemusik til koncertmusik. Men den tradition, som den er opstået af slavernes sange på plantagerne, er i sin rod dybt religiøs. Mange af jazzens store skikkelser som f. eks. Duke Ellington var dybt religiøse mennesker. Ellington skrev bl.a. suiten ”Sacred Concert”. En jazzkoncert i kirkelige rammer med udgangspunkt i den religiøst funderede musik er derfor nærliggende med Blue Rain Orchestra.

Blue Rain Orchestra  med Niels Gerhardt i spidsen som dirigent og arrangør, har bygget en koncert op med dette som udgangspunkt.

Som præludium spilles ét eller to numre fra orkestrets repertoire. Det kunne være Niels’ Basie-like udgave af ”Dejlig er jorden”, og et nummer fra big band standard repertoiret (Ellingtons ”Take The A-Train eller Basie’s ”One O’Clock Jump). Herefter spiller orkestret med sangerinden Pernille Wolder forskellige arrangementer af salmer fra Den Danske Salmebog, som fx ”Nu takke alle Gud”, jazzkompositioner med religiøst udgangspunkt som Thad Jones’ ”A Child is Born”  el.lign. Orkestret arbejder i øjeblikket på at opbygge en koncert omkring Grundtvigs sange og salmer. Herfra vil der også være nogle smagsprøver.

Blue Rain Orchestra håber ved at fremføre orkestrets musik i den kirkelige ramme ikke blot at give publikum en god koncertoplevelse, men også at vise jazzens spirituelle facetter

Koncerten varer 1 time, og kirken inviterer på en forfriskning